VI SKA VÄXA, TILLSAMMANS

MEDARBETARE

JOOL-gruppen är en familjeägd koncern med 300 medarbetare i koncern- och intressebolag

MILJONER

JOOL-gruppen, inklusive intressebolag, har en omsättning om 1250 miljoner kronor

ANTAL BOLAG

Bolag inom JOOL-gruppen, inklusive koncern- och intressebolag

VI SKA VÄXA, TILLSAMMANS

MEDARBETARE

JOOL-gruppen är en familjeägd koncern med 300 medarbetare i koncern- och intressebolag

MILJONER

JOOL-gruppen, inklusive intressebolag, har en omsättning om 600 miljoner kronor

ANTAL BOLAG

Bolag inom JOOL-gruppen, inklusive koncern- och intressebolag

Vår passion är entreprenörskapet

JOOL Invest är moderbolaget i en familjeägd företagsgrupp med rötterna i den småländska industrin, vars främsta verksamhetsgrenar finns inom trä- och pappersindustri samt finans. Vår passion är entreprenörskapet, såväl vårt eget som andras. Vi är aktiva och långsiktiga ägare som tror på att utveckla företag genom en kombination av sunt förnuft och entreprenörsanda.
jool-group-lessebo-brands-header-recycled

Världens miljövänligaste papper

Lessebo Paper AB äger Lessebo bruk, ett småländskt pappersbruk med anor från 1600-talet. Bruket tillverkar pappersmassa och marknadsför en rad miljövänliga pappersprodukter.
ess-enn-jool-invest-3

Småländskt hantverk

Ess-Enn Timber är en svensk trävaruproducent med fokus på miljövänlig limfog och sågade samt hyvlade trävaror. Bolaget har idag en av Sveriges största och modernaste produktionsenheter av limfog samt eget hyvleri.
jool-securities-header-nordiska-foretag-jool-invest

Hjälper nordiska företag att växa

JOOLs finansiella gren är en ledande aktör inom obligationsfinansiering till små och medelstora nordiska företag. Bolaget har sitt huvudkontor i Göteborg och representationskontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Zürich.

Kungligt besök på Lessebo bruk

Lessebo pappersbruk firade i september 2019 sitt 300-årsjubileum för tillståndet att producera papper undertecknat av det svenska ämbetsverket Kommerskollegium – ett firande som HM Kung Carl XVI Gustaf och HM Drottning Silvia deltog i.

Bild: Copyright Pär Johnsson

Grön tillväxt

JOOLs verksamheter präglas av ett aktivt hållbarhets- och miljöarbete. Våra trä- och pappersindustrier är kvalitetscertifierade enligt PEFC och FSC, med energieffektiva arbetsmetoder och ansvarsfull resursanvändning i fokus. Idag är ett obestruket premiumpapper från Lessebo Bruk bland det miljövänligaste i världen. Inom finansieringsverksamheten är JOOL en nordisk pionjär inom grön obligationsfinansiering i segmentet små och medelstora företag. En grön obligation är ett obligationslån där det upplånade kapitalet öronmärkts för användning inom områden såsom energieffektivitet, utsläppsminskning eller andra klimatrelaterade projekt.

Våra bolag

norra finans jool

 

        

WEB DESIGN: LIVE REKLAMBYRÅ